Draagconsult


Waarom een draagconsult?

Simpel: omdat je je grootste bezit veilig wilt dragen. Natuurlijk zijn er filmpjes te vinden op internet en kun je informatie op papier krijgen over methoden en knooptechnieken. Maar het best en meest veilig dragen leer je toch door directe informatie te krijgen, afgestemd op jouw persoon en situatie. Tips en tricks krijgen die je niet leert van enkel afbeeldingen bekijken.

Tijdens een consult oefenen we met een speciaal hiervoor ontworpen draagpop. En als je je zeker voelt uiteindelijk ook met je eigen kindje. Ik kan je tijdens een consult leren buikdragen, of rugdragen, of heupdragen. We oefenen één manier van knopen tijdens een consult, we spreken voor het consult af welke knoop dit zal zijn.

Ik kan je ook begeleiden in de keuze van je draagsysteem (welke draagdoek, draagzak).  Wat past bij welk postuur (of posturen wanneer je met meer mensen éen systeem wilt gaan gebruiken) en bij het doel waarmee je gaat dragen. 

Daarnaast leer ik je bij rugdragen hoe je op een veilige manier je kindje op je rug kunt plaatsen.

Ik werk vanuit ontwikkelingsgerichte zorg en zal je begeleiden bij het rond en roterend hanteren van je baby.

Ben je een professional en wil je leren dragen? Of leren hoe je anderen kunt instrueren? Informeer dan naar de mogelijkheden van een workshop.